"Voorheen werkten we met een ander type arbodienst, waar geen casemanagers werkzaam waren en medewerkers direct werden ingepland bij een bedrijfsarts. Het case management werd door onze HR afdeling opgepakt, wat soms lastig was qua tijd en expertise. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe flexibele partner. Verzuimmanagement op Maat (VMOM) is ons toen aangeraden en dat bevalt ons heel erg goed.
Toen we startten met VMOM liepen er nog een aantal langlopende lastige zaken waar we meteen meer aandacht aan hebben besteed. Wij bespreken met de VMOM casemanager verzuimgevallen, vervolgens worden zij een belangrijke speler in het verzuimproces. De casemanagers koppelen de bevindingen over de medewerker direct weer terug aan ons. We zijn tevreden over de bedrijfsartsen en de landelijke dekking wat voor onze organisatie natuurlijk heel belangrijk is.
Groot voordeel van de samenwerking met VMOM is dat we elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Er is een goed persoonlijk contact, de lijnen zijn kort. Er zijn nu drie casemanagers nauw betrokken bij Basic-Fit en dat is erg fijn. Inhoudelijk zijn ze sterk en je weet wat je aan ze hebt. De casemanagers begrijpen heel goed dat Basic-Fit een snelgroeiende organisatie is met inmiddels ruim 100 clubs en 1500 (parttime) medewerkers en houden hier goed rekening mee wat ze wel en niet moeten doen.
VMOM is voor ons een goede partner en een logische uitbreiding van onze afdeling."

Daphne Willenbroek – HR Manager bij Basic-Fit Nederland

"Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH) is een scholenstichting voor primair onderwijs met scholen in Houten.
In 2013 is besloten om na 13 jaar over te gaan naar een andere Arbodienst. Het percentage ziekteverzuim bij het OOH was erg hoog (boven 8%). Om meer regie te krijgen in het proces van ziekteverzuim hebben we gekozen voor een nieuwe flexibele partner in arbodienstverlening en casemanagement, Verzuimmanagement op maat (VMOM). Zij beschikken over de juiste expertise voor onderwijsorganisaties. VMOM ging samen met OOH de uitdaging aan om het ziekteverzuim terug te dringen.
Met een frisheid en andere zienswijze wordt gekeken naar ziekteverzuim. We kijken nu niet naar wat je niet kunt maar we kijken naar mogelijkheden. Lange verzuimdossiers zijn direct voortvarend opgepakt. Inmiddels is het ziekteverzuim teruggebracht onder het landelijk gemiddelde naar een mooie 4%. VMOM is aanwezig bij de SMT’s en heeft ook direct contact met de schooldirecteuren over dossiers. Korte lijnen en proactief acteren is hier het toverwoord. Wij zijn met VMOM meer dan dik tevreden. Ze krijgen van ons een 9+."

Annelies Smits – Directeur Bestuurder OOH

"De overgang van de vorige dienstverlener naar Verzuimmanagement op maat (VMOM) is heel vlot gegaan. Een belangrijke reden om over te gaan was de inzet van een casemanager en hiermee ook intensiever samen te werken. Deze behoefte kwam ook zeker voort door de groei die wij doormaken als organisatie. Hierdoor werd de druk op personeelszaken groter en zochten wij meer ondersteuning bij het begeleiden van ons verzuim.
Met het casemanagement van VMOM zijn we absoluut tevreden. Het totaal plaatje spreekt ons erg aan; direct contact met de casemanager, voortvarende aanpak, de snelheid van reageren en het regelmatige overleg. We hebben nu bijna dagelijks contact met de casemanager.
De samenwerking met bedrijfsartsen verloopt goed. De bedrijfsartsen koppelen direct bevindingen terug aan de casemanager van VMOM en deze verzorgt de verslaglegging en rapportage naar ons, zodat we direct vervolgstappen kunnen afspreken. Ook de landelijke dekking van de bedrijfsartsen van VMOM werkt goed.
Wij zijn gewoon erg tevreden met Verzuimmanagement op maat."

Petra Zandvliet – HR Manager bij HealthCity

"De ervaring met Verzuimmanagement op maat is gewoon geweldig!
Na eerdere ervaringen met 3 arbodiensten is de dienstverlening van VMOM een verademing. Ze staan direct klaar en er wordt meteen actie ondernomen. Ze hebben ons in het begin vooral geholpen met het terugdringen van het aantal werknemers dat langdurig ziek was. Het aanpakken van deze langlopende dossiers heeft de kosten van langdurig verzuim aanzienlijk verminderd. De arbeidsdeskundige onderzoeken die via VMOM gedaan zijn, hebben ook bijgedragen aan het oplossen van deze lange verzuimdossiers.
Verzuimmanagement op maat adviseert ons ook hoe wij onze zieke medewerkers op een goede manier weer aan het werk kunnen krijgen dit in tegenstelling tot eerdere arbopartijen."

Bonnie Stuifbergen – Breedweer

"VMOM is voor ons een echte businesspartner. Werd er door eerdere partijen met name reactief gewerkt en moesten we zelf oplossingen aandragen, VMOM is juist proactief en denkt met ons mee.
Ze verdiepen zich in ons bedrijf en kijken wat belangrijk is voor Sophiq. En doen dit met aandacht en respect voor de medewerker, zodat er uiteindelijk een win/win situatie is voor bedrijf en medewerker.
Niet alleen heeft VMOM veel kennis van zaken, maar ook de kracht deze helder en to the point om te zetten in adviezen, met voor ons voldoende ruimte om een keuze te maken uit verschillende scenario’s."

Michael Knulst – Sophiq

"We zijn heel tevreden over de samenwerking met Verzuimmanagement op maat.
De case manager is nauwgezet en een plezierige persoonlijkheid, dat wordt onderschreven door de schooldirecteuren die in direct contact staan. Vragen worden uitgezocht en afspraken worden nagekomen. Betrouwbaar en professioneel zijn de reacties van collega's. Ook bovenschools krijgen we goede ondersteuning en advisering.
Prijs/kwaliteit vinden we prima. Naast langlopende en lastige verzuimdossiers wordt VMOM ook ingezet bij frequent zieken en krijgen wij hierbij goed advies. Tijdens directeurenoverleg komt Verzuimmanagement op maat erbij om nieuwe ontwikkelingen toe te lichten. Niets dan lof over onze samenwerking. Wij zijn tevreden over de dienstverlening van Verzuimmanagement op maat."

Martin van Veelen – Directeur Bestuurder Stichting Delta De Bilt